Ljubičasto i crveno voće sadrži dragocene fitohemikalije i zbog toga pomaže u jačanju otpornosti tela protiv infekcija, upalnih procesa i izbacivanja toksina iz tela. Njihovo konzumiranje posebno pomaže anemičnim osobama kod kojih je nizak nivo hemoglobina, pospešuju varenje zbog rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana.
BOROVNICE- jaki su antioksidansi. Boja ovog voća sve govori: FLAVONOIDI zvani ANTOCIJANINI deluju protiv raznih oboljenja, ko što su: srčana, staračko slepilo, gubitak pamćenja, rak.
JAGODE: Dobar izvor vitamina C, folne kiseline, vitamina B-kompleksa. Odlične su za srce, imunitet i varenje hrane. Imaju jako malo kalorija i izazivaju osećaj sitosti, pa su dobre i u procesu mršavljenja.
Jedite ih u raznim oblicima: SAME, ZATIM DODAJTE U SMUTI, KOKTELE, TESTO ZA MAFINE, VOĆNE SALATE, KAŠE.