Beli luk

 Beli luk

Beli luk potiče iz Kine. Ima specifičan žestok ukus i prodoran miris, a na jeziku je poprilično ljutkast.
Odvajkada je veoma cenjen, ne samo u kulinarstvu već i zbog sastojaka koji ga čine jednom od najzdravijih namirnica; ali i prirodnih lekova. Ima jako antibakterijsko dejstvo, povoljno utiče na varenje, jetru i žuč, obnavlja i reguliše crevnu floru, skida visok krvni pritisak i razlaže štetne masti u krvi, holesterol, trigliceride i lipide. On je najljući prirodni neprijatelj arterioskleroze.
Mahom se koristi svež. O tome se u našem narodu zna sve, ali je njegova upotreba osušenog i samlevenog u fini prah, praktično, poznata samo inustriji prehranbenih proizvoda. Iznendili biste se kada biste znali koliko sve namirnica u prodavnicama sadrži bar malo sušenog belog luka.
On je prava blagodat u vašoj kuhinji; uz upozorenje da, kao i svež, suv beli luk na toploti brzo gubi ukus i miris. Zato je najbolje koristiti ga za najrazličitije mesne marinade ili ga dodavati na tople pice, u gotove sosove, posipati na salate ili njime aromatizovati ulja, posebno maslinovo.

50,00 rsd
Dodaj u korpu
lista želja
Kategorije: DODACI ISHRANI
Dodali ste proizvod u vašu korpu