Med – lek za organizam i lepotu

Med – lek za organizam i lepotu

23.11.2018.

Naše bake su govorile – lek za sve postoji u prirodi.

U 21. veku sve više se okrećemo instant rešenjima – apoteke se nalaze na svakom koraku i mnoge lekove možemo da kupimo čak i bez recepta. Bavimo se posledicama, ne bavimo se uzrokom. I tako sve u krug, dok ne postanemo imuni na određeni lek.


Spas je u prirodi

Zaista – rešenje za svaku boljku možemo da pronađemo u prirodi.

U ovom prelaznom periodu, kada iz jeseni ulazimo u zimski period, jedna od najčešćih boljki je svakako gripa. Povišena telesna temperatura, bol u grlu i glavi su propratni simptomi, a imunitet biva sve slabiji i slabiji. Kada je imunitet slab, antibiotici teško da mogu da pomognu. Ono što nam pomaže u ovim situacijama je – med.


Med kao lek za organizam

Blagotvorno dejstvo meda je opšte poznato. Ono što je važno znati jeste da spas leži u umerenosti. Med pripada kategoriji slobodnih šećera i ako se koristi u prekomernim količinama, može negativno da utiče na organizam, naročito kod onih koji imaju problema sa dijabetesom.

Jedna kašika meda dnevno je sasvim dovoljna. Najbolje je da ga konzumirate ujutru, nakon popijene vode sa limunom. Čak se preporučuje da se malo ugreje voda, da bude mlaka, zatim da u nju iscedite limun i stavite kašiku meda. Ako vam ovako počne svako jutro, vaš organizam će vam biti zahvalan, bez obzira na to koji med odaberete – planinski med, šumski, bagremov (jedan od najpopularnijih i najomiljenijih) ili livadski.


Med kao lek za lepotu

Med sadrži mnoge vitamine i iz tih razloga je idealan za negu tela i kose. Kada je reč o kosi, daje joj bujnost a naročito je delotvoran za negu krajeva. Setite se samo kada kupujete preparate za kosu, mnogi od njih su baš na bazi meda. Kosu čini mekom, i ukoliko med pomešate sa nekoliko kapi maslinovog ulja, nakon određenog vremena vaša kosa će imati neverovatan sjaj.

Kada je reč o nezi kože, kao prvo, možemo ga koristiti kao balzam za usne (naročito u zimskom periodu koji samo što nije stigao kod nas). Budući da smo spomenuli kombinaciju meda i maslinovog ulja za negu kose, važno je istaći da je upravo ta kombinacija dobitna i za negu suve kože – sa kojom baš imamo problema tokom zime.

Sa medom nema greške. Obradovaćete svoj organizam, a sa druge strane, ukoliko ga budete upotrebljavali i za negu kože, rezultati će biti očigledni. 

Dodali ste proizvod u vašu korpu