Kako odabrati pravu dijetu?

Kako odabrati pravu dijetu?

30.10.2018.

Pisali smo vam o najpopularnijim dijetama, sada nastavljamo priču o njima!

Ako ne znate kako da odaberete dijetu koja kao da je pravljena po vama, pročitajte nastavak teksta! 

Paleo dijeta

Za ovu dijetu vezuje se naziv Paleo, jer se ona bazira na hrani koju su konzumirali naši preci iz starijeg kamenog doba - Paleolita. U tom smislu, smatra se je naš organizam zbunjen brojnim aditivima, prerađevinama i rafinisanim šećerom, te je sklon nastanku raznih bolesti i gojaznosti. Paleo dijeta nije striktna, pa nećete morati da brojite kalorije, već samo da pratite tabelu dozvoljene i nedozvoljene hrane. Ipak, u vremenu u kom živimo, možda će vam biti teško da se odreknete svih kupovnih prerađevina i osigurate nabavku isključivo svežih namirnica.

Keto dijeta

Apsolutno najveći hit i najpopularnija dijeta među estradnim umetnicima širom sveta jeste Keto dijeta. Za nju kažu i da je modifikovana Atkinsonova dijeta, jer takođe poštuje princip redukovanog unosa ugljenih hidrata. Cilj ovog načina ishrane je da se telo dovede u stanje ketoze, odnosno da ubrzano troši naslage masti da bi obezbedilo energiju koju inače daju šećeri. Dakle, opet ne smete da jedete sve one omiljene namirnice, poput testa, slatkiša, paste i voća, ali gubitak kilograma vam je zagarantovan. Kako je opet reč o dijeti sa strogim redukcijama, poželjno je da program prati dobar nutricionista.

Naizmenični (isprekidani) post

Pored Keto dijete, naizmenični post je još jedan način ishrane koji je zaludeo Holivud. On podrazumeva da tokom svakog dana imate određeno vreme kada možete da jedete normalno, a zatim slede sati posta kada u organizam ne unosite hranu. Pozitivna strana ovog programa je što možete jesti gotovo sve, ali to morate činiti isključivo u periodu van posta. Takođe, naizmenični post možete kombinovati i sa drugim vrstama dijete (recimo Keto), i na taj način dobiti još bolje rezultate mršavljenja. Ujedno, ovo je i jedna od retkih restrikcija kod koje se korisnici kunu da zapravo imaju mnogo više energije i da se generalno osećaju bolje.
Da li ste probali neku od ovih dijeta?
Koja od njih bi bila vaš izbor?

Dodali ste proizvod u vašu korpu