Sastojci: Indijski orah, so.
Alergen info: Sadrži GLUTEN, može da sadrži tragove jezgrastog voća.
Indijski orah sadrži velike količine masnih kiselina, vitamina C I protein pa je odličan za bolesti srca. Prisustvo cinka ima presudnu ulogu u odbrani organizma od prehlada I infekcija.
Indijski orah se može jesti sirov ili pečen, a može se koristiti za pripremu raznih jela.
Indijski orah pomaže u kontroli holesterola I krvnog pritiska I može sprečiti kamen u žuči.
On je i veliki izvor mineral, kao što su magnezijum i fosfor, koji su važni nutrijenti za zdrave kosti i zube.
Sadrži puno vitamina K, koji pomaže u absorpciji kalcijuma u kostima.
Hranljiva vrednost na 100 g indijskih oraha:
• Masti 43.85 g
• Proteini 18.22 g
• Tiamin .42 mg
• Niacin 1.06 mg
• Riboflavin .06 g
• Kalcijum 37 mg
• Magnezijum 292 mg
• Fosfor 593 mg
Proizvodi i pakuje: GRIC PRODUKT doo Jabuka, R.J. Bavaništanski put 334 Pančevo.
Čuvati na suvom i tamnom mestu.